Takuuajat ja -käytännöt

Tuotteillamme on maahantuojan myöntämä takuu. Hoitaessamme takuuasioita eteenpäin on ostokuitti pakollinen asioiden etenemisen kannalta. Takuu koskee tuotteen aine- ja valmistusvirheitä. Takuu ei korvaa tuotteen väärinkäytöstä aiheutuneita vahinkoja, tuotteen normaalista eikä kilpailukäytöstä johtuvia kulumisia, asennusvirheitä tai kosteuden, ympäristön tai väärästä säilytyksestä aiheutuneita vaurioita. Takuu ei korvaa myöskään vaurioituneen osan aiheuttamia seuraamuksia eikä korjauskuluja, puutteellisesta huollosta, muiden kuin alkuperäisten varaosien käyttämisestä, virheellisistä korjauksista ja asennuksista tai muutoksista rakenteissa ilman valmistajan kirjallista suostumusta aiheutuneita vaurioita.

Laitteissa ja sähköpyörissä täysimääräinen takuu edellyttää laitteen huolto-ohjelman noudattamista ja huollattamista valtuutetussa huoltotoimipisteessä.


Keinänen Oy täyttää tuotteesta takuuanomuslomakkeen maahantuojalle, johon tarvitaan asiakkaalta seuraavat tiedot:
– Vaurion ilmenemispäivä
– Kuvaus viasta ja ilmenemistilanteesta
– Valokuvat
– Takuutodistus tai ostokuitti
– Yhteystietosi

Takuuasioissa ota aina yhteyttä asiakaspalveluumme verkkokauppa@keinanenoy.fi.

Takuuajat

Yleisesti pyörien ja laitteiden varaosilla on 3 kuukauden takuuaika. Vaatteilla ja varusteilla alkaen 12 kuukautta. Polkupyörien ja laitteiden takuuajat ovat merkkikohtaisia. Tarkempiin takuuaikoihin voit käydä tutustumassa maahantuojan sivuilla.

Pyörät

Sähköpyörien Bosch, Shimano ja Yamaha moottoreilla ja akuilla on 24 kk takuu.

Haibike-polkupyörän rungon takuuaika on 5 vuotta ja komponenttien takuuaika 2 vuotta.

Helkama-polkupyörien, jotka on myyty yksityiseen kuluttajakäyttöön, rungoilla ja kiinteillä etuhaarukoilla on 5 vuoden takuu. Joustohaarukoilla ja muilla osilla on 2 vuoden takuu.

Kona-polkupyörillä takuu 3 vuotta/elinikäinen takuu, hiilikuiturungoilla 5 vuoden takuu. 
Vaatii rekisteröinnin 3 kk sisällä ostopäivästä www.konaworld.com/warranty.cfm.

Orbea antaa pyöriensä rungoille, jäykille etuhaarukoille ja OC-komponenteille 2 vuoden takuun alkuperäisestä ostopäivästä. Takuu koskee Orbea-polkupyörän ensimmäistä omistajaa. Muiden komponenttien takuun määrittää kyseisen komponentin valmistaja. Rekisteröimällä Orbea-pyöräsi 30 päivän kuluessa ostopäivästä saat lisäturvaa Orbean elinikäisestä takuusta. Tämä lisätakuu jatkaa myös rungon maali- ja lakkapinnan takuuta 1 vuodella alkuperäisestä.

Kaikissa Trek-pyörissä sekä lisä- ja ajovarusteissa on aine- ja valmistusvikojen varalta 2 vuoden takuu vuodesta 2020 alkaen. Trek-pyörän ensimmäinen omistaja saa pyörälleen elinikäisen runkotakuun rekisteröityään pyörän maahantuojan sivuille. Pyörän toinen omistaja voi hakea 3 vuoden eli 36 kk:n runkotakuuta alle 3 vuotta vanhalle Trek-polkupyörälle.

Tunturi-polkupyörien rungoilla on 10 vuoden takuu.

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan maahantuojan takuuehtoihin:
Crescent, Ghost, Evon, Felt, Haibike, Helkama, Kickbike, Kona, Madison, Monark, Mongoose, Nishiki, Rock Machine, Orbea, Trek, Tunturi.

Moottorikelkat

Lynx, Ski-Doo

Yksityiskäytössä Lynx ja Ski-Doo moottorikelkalla on 48 kk:n takuu. Takuuaika on ammattikäytössä 24 kuukautta tai 10000 km.

Täysimääräinen takuu edellyttää laitteen huolto-ohjelman noudattamista ja huollon suorittamista valtuutetussa huoltotoimipisteessä.

Mönkijät

Can-Am

Yksityiskäytössä Can-Am mönkijöillä on 24 kk:n takuu.

Täysimääräinen takuu edellyttää laitteen huolto-ohjelman noudattamista ja huollon suorittamista valtuutetussa huoltotoimipisteessä.

Vesijetit

Sea-Doo

Yksityiskäytössä Sea-Doo vesijetillä on 24 kk:n takuu.

Täysimääräinen takuu edellyttää laitteen huolto-ohjelman noudattamista ja huollon suorittamista valtuutetussa huoltotoimipisteessä.

Veneet ja perämoottorit

Tohatsu, Mercury

Tohatsu-perämoottorin takuu on 7 vuotta yksityiskäytössä. Edellyttää huolto-ohjelman noudattamista valtuutetussa huoltotoimipisteessä.

Mercury-perämoottorin takuu on 5 vuotta yksityiskäytössä. Edellyttää huolto-ohjelman noudattamista valtuutetussa huoltotoimipisteessä.

Metsä- ja puutarhalaitteet

Husqvarna, Stihl

Kuluttajakäytössä takuuaika on 24 kuukautta työkoneille ja lisävarusteille.
Ammattikäytössä takuuaika on 12 kuukautta työkoneille ja lisävarusteille.

Mopot, crossit ja skootterit

YCF crossipyörän takuuaika on 6 kk ja varaosatakuu 3 kk.

Skyteam Monkey mopon takuuaika on 12 kk.

Conan mopon takuuaika on 2 vuotta.

DRAC mopon takuuaika on 2 vuotta. Mopo tulee rekisteröidä 7 vrk kuluessa ajoneuvon myynnistä.

Derbi mopon takuuaika on 2 vuotta.

Beta mopon takuuaika on 2 vuotta.

Surron sähköcrossipyörän takuuaika on 12 kk.

Kayo crossipyörän takuuaika on 12 kk.

Honda crossipyörän takuuaika on 4 vuotta.

Kymco skootterin takuuaika on 2 vuotta.

Peugeot skootterin takuuaika on 2 vuotta.

Mopojen takuuajat ovat voimassa merkkikohtaisilla takuuehdoilla. Takuuehdot löydät ajoneuvon ohjekirjasta.

Jäikö jokin mietityttämään?

Jos sinulla on kysyttävää tuotteen reklamaatiosta tai takuuasioista, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun verkkokauppa@keinanenoy.fi